Nieuwe 'Contador-affaire' in de Ronde van Italië?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Nieuwe 'Contador-affaire' in de Ronde van Italië?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuws dat Chris Froome een positief plasje had afgeleverd in de Ronde van Spanje, sloeg in als een bom in de wielerwereld. Team Sky zal via juridische stappen proberen om Froome vrij te spreken, maar dat heeft ook enkele andere gevolgen.

Team Sky wil met hun advocaten de UCI proberen te overtuigen van de onschuld van Chris Froome, maar dat ook gepaard met enkele andere zaken. Zo wil Froome na zijn zege in de Tour en Vuelta van dit jaar volgend seizoen proberen om de combinatie Giro-Tour aan te gaan.

Maar mogelijk krijgen we dan wel te maken met een soort 'Contador-affaire'. Die plaste ook destijds positief - de cero, cero cero-affaire, weet u nog - en won het jaar daarna vervolgens de Ronde van Italië. 'Winnen', want de UCI besloot door de clenbuterol-affaire de overwinning van Contador af te nemen.

En aangezien een uitspraak in de zaak Froome nog even op zich kan laten wachten, krijgen we mogelijk eenzelfde scenario als bij 'El Pistolero' in 2011. Indien Froome startrecht krijgt in Giro en Tour, kunnen de (eventuele) eindzeges later nog worden afgenomen. En zulke scenario's willen ze bij de Giro- en Tour-organisatie wellicht vermijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties