Greipel rouwt na overlijden moeder: "Ze is gestorven met een glimlach"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 54 reacties
Greipel rouwt na overlijden moeder: "Ze is gestorven met een glimlach"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel is in rouw, de Duitse sprinter van Lotto-Soudal moest begin december afscheid nemen van zijn moeder na een slepende ziekte. Hij hield het nieuws zelf stil.

"Er zullen vast nog wel ploegmaats zijn die het nog niet weten", aldus Greipel aan Het Laatste Nieuws. Hij kwam een paar dagen voor de rest van de ploeg aan op stageplaats Mallorca. "Ik had het nodig om alleen te zijn en mijn hoofd leeg te maken."

Volgens Marc Sergeant verklaart de ziekte van zijn moeder -ALS- de mindere resultaten. "Ik wil de ziekte van mijn moeder niet gebruiken om een minder seizoen uit te leggen. Ik zal ook niet zeggen dat het mij niet mentaal heeft geraakt. Anders zou ik geen mens zijn."

Ik kon niet meer bellen met mijn moeder omdat ik haar niet meer kon verstaan

-André Greipel

"Vorige week is ze begraven. Zoals ik haar de laatste keren zag, hoe ze afzag, is het een opluchting dat het voorbij is. Iedereen was bij haar: mijn vader, mijn zus, ikzelf, de hele familie was er. Ze is gestorven met een glimlach op haar gelaat. Dat maakt me een beetje gelukkig."

"Je weet nooit wat het volgende zal zijn, wanneer iemand ALS heeft. Ik kon niet meer met haar bellen omdat ik haar niet meer kon verstaan. Dat was moeilijk wanneer je zoals ik 600 kilometer van huis woont."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties