Tony Martin was bikkelhard voor Chris Froome, maar slikt zijn woorden in: "Hij krijgt geen speciale behandeling"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Tony Martin was bikkelhard voor Chris Froome, maar slikt zijn woorden in: "Hij krijgt geen speciale behandeling"
Foto: © photonews

Heel wat reacties uit het peloton op de positieve dopingtest van Chris Froome, maar Tony Martin die heeft zijn mening intussen herzien. De 32-jarige chronospecialist van Katusha stelde aanvankelijk dat de viervoudige Tourwinnaar een voorkeursbehandeling kreeg van de UCI. Woorden die hij nu inslikt.

Op Facebook klinkt het al helemaal anders bij 'Der Panzerwagen', die vindt dat hij te snel geoordeeld heeft over de manier waarop de zaak van de Britse klimmer wordt behandeld. "Ik begrijp dat de UCI deze kwestie volgens de regels aanpakt en dat Chris Froome geen speciale behandeling geniet."

Tony Martin, vier keer wereldkampioen tijdrijden, vertelt ook nog het volgende: "Iemand van de UCI heeft mij zelfs gecontacteerd om uit te leggen hoe het hele proces wordt aangepakt. Zoals het reglement voorschrijft, heeft elke atleet het recht om uit te leggen of de testresultaten op natuurlijke wijze verklaard kunnen worden."

Het neemt niet weg dat de Duitse hardrijder nog steeds ontstemd en ontgoocheld is: "Ik ben nog altijd boos dat er een nieuw dopginggeval is opgedoken binnen de contouren van de wielersport. Ik zal een stevige opinie blijven formuleren in de strijd tegen doping."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties