2018 moet jaar van de doorbraak worden voor snelle renner van Lotto: "In klassiekers tot 220 kilometer wil ik meedoen voor winst"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
2018 moet jaar van de doorbraak worden voor snelle renner van Lotto: "In klassiekers tot 220 kilometer wil ik meedoen voor winst"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

2017 was een goed jaar voor Jasper De Buyst. De 24-jarige Belg van Lotto Soudal won in eigen land vier mooie wedstrijden. Volgend seizoen wil hij nog beter doen en zich tonen in de Vlaamse klassiekers. Daarnaast zal hij ook zijn debuut vieren in de Ronde van Frankrijk.

De voorjaarsklassiekers hebben de Belgische formatie van Marc Sergeant de voorbije jaren weinig succes opgeleverd, maar misschien kan Jasper De Buyst een einde maken aan de vloek: "Ik denk dat alle Vlaamse koersen mij wel moeten liggen. In wedstrijden tot 220 kilometer genre Dwars door Vlaanderen, de Omloop en Kuurne wil ik meedoen voor winst. In de Ronde van Vlaanderen wil ik graag mijn limieten opzoeken", klinkt het bij Sporza.

Rappe De Buyst ontwikkelt zich snel en weet bijgevolg niet goed wat hij van 2018 moet verwachten: "Dat het allemaal zo'n vaart zou lopen, had ik niet verwacht. Volgend seizoen wordt dan ook een beetje een stap in het onbekende. Na het voorjaar wil de Vlaams-Brabantse pistier schitteren op het BK én in de Tour: "Het Belgisch kampioenschap is echt een doel. Het is elk jaar een speciale koers. Normaal gezien rijd ik ook voor het eerst de Tour. Dat zal dan vooral in dienst zijn van André Greipel. We vinden elkaar steeds beter en we waren allebei vragen partij om samen de Tour te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties