Van der Poel en Van Aert over crossen bij kunstlicht: "Een geweldige sfeer" vs. "Nu nog een potje FIFA? Dan word ik nog méér opgewonden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Diegem
| 13 reacties
Van der Poel en Van Aert over crossen bij kunstlicht: "Een geweldige sfeer" vs. "Nu nog een potje FIFA? Dan word ik nog méér opgewonden"
Foto: © photonews

Er zakte zaterdag opnieuw een massa volk naar Diegem af. In de Vlaams-Brabantse gemeente duelleren Van der Poel en Van Aert al enkele jaren bij kunstlicht. Maar wat vinden de twee toppers van het veld daar nu zelf van?

"Ik rijd hier héél graag", zegt Van der Poel die al voor de vierde keer op rij won bij de profs. "De sterkste haalt de zege op dit parcours meestal wel binnen."

"Voor mij hoeven er niet meer avondcrossen op de kalender te komen. Het nadeel is dat veel renners het moeilijk hebben om de slaap te vatten. Een potje FIFA dan voor het slapen gaan? Neen, daar word ik nog méér opgewonden van. (lacht) Ik ga gewoon rustig een filmpje zien."

Ik zou liever rond 17u30 starten, dan lig je niet om middernacht in bed

Wout Van Aert voelde in Diegem de vermoeidheid van de derde crossdag op rij. Een avondveldrit breekt dan ook nog eens het ritme. "In Diegem zijn we avondcrossen stilaan gewoon, al zou ik liever om 17u30 starten", pikt de wereldkampioen in.

"Nu is het al laat, en kan je niet rustig naar huis. Meestal lig je pas tegen middernacht in bed, dat is in deze drukke periode een beetje ambetant. Maar de sfeer en de verlichting zijn fantastisch. Dit is een van de leukste crossen om te rijden", deelt Van Aert de mening van zijn concurrent. (Lees er HIER meer over)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties