Is de cross anderhalf seizoen na het afscheid van Sven Nys nog even populair? De meningen bij de fans zijn verdeeld

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 35 reacties
Is de cross anderhalf seizoen na het afscheid van Sven Nys nog even populair? De meningen bij de fans zijn verdeeld
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de eindejaarsperiode zakten opnieuw veel supporters af naar de cross. Is het veldrijden anderhalf seizoen na het afscheid van icoon Sven Nys nog wel even populair als voorheen? Met die vraag trokken we vorige zaterdag naar enkele fans in Diegem, een vaste afspraak op de kalender.

"Op crossen waar Wout Van Aert en Mathieu van der Poel voor passen, merk je dat de belangstelling minder is", zegt Arne uit Ninove. "Als ze wel meedoen, blijft de cross populair. In Diegem was er bijvoorbeeld heel veel volk."

Gilles, Loïc, en Stefan, drie supporters uit het Noord-Franse Saint-Amand-les-Eaux die regelmatig een veldrit meepikken, blijven overtuigd. "De populariteit van de cross is zeker niet gedaald, integendeel."

Bij de cross krijg je nog altijd gedurende 3 à 4 uur spektakel

"Het veldrijden bij de vrouwen won aan belang en dat is fijn. Je krijgt nog altijd gedurende 3 à 4 uur spektakel. In het voetbal is een match na anderhalf uur afgelopen."

Patrick en Seppe, vader en zoon uit Ertvelde, vinden tot slot dat wat meer spektakel kan helpen. "De crossers laten het soms maar wat begaan. De concurrentie van Van der Poel en Van Aert zou er meer voor moeten vechten, dan zich neer te leggen bij een derde plaats. De populariteit is minder dan voorheen, maar die komt na verloop van tijd wel terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties