De regenboogtrui had in het kamp van Quick-Step Floors kunnen zitten: "Gaviria beseft dat hij een foutje heeft gemaakt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
De regenboogtrui had in het kamp van Quick-Step Floors kunnen zitten: "Gaviria beseft dat hij een foutje heeft gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe (25) moest vorig seizoen de Ardennenklassiekers laten schieten door een knieblessure. Toch fietste de Fransman enkele knappe ereplaatsen bij elkaar. Een derde stek in Milaan-Sanremo, tweede in Lombardije en ei zo na wereldkampioen.

De puncher maakte in de slotronde van het WK in het Noorse Bergen indruk en leek op weg naar de wereldtitel. Het jagende pelotonnetje haalde hem echter terug, waardoor Peter Sagan zichzelf opvolgde.

Uit de beelden bleek dat de Colombiaan Fernando Gaviria, ploegmaat van Alaphilippe bij Quick-Step Floors, de achtervolging leidde. "Ik had even nodig om te bekomen van dat WK", zegt Alaphilippe bij Sporza. "Maar dat is sport. Je krijgt niet altijd alles zoals je wil. Ik heb er alles gegeven en ja, ik weet ook wie me teruggehaald heeft. Dat is hard, maar dat is koers."

Erover gepraat

"Ik heb er met Gaviria over gepraat. Hij beseft ook dat hij een foutje gemaakt heeft: als hij wacht, dan kan hij sprinten. Ik kan mezelf niets verwijten, maar ik wil er niet meer over praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties