Wielrennen

Dwars door Vlaanderen-winnaar denkt (nog) niet na over vertrek: "Kopman zijn, dat is allemaal makkelijk gezegd"

Dwars door Vlaanderen-winnaar denkt (nog) niet na over vertrek: "Kopman zijn, dat is allemaal makkelijk gezegd"

2018 was het jaar van de grote doorbraak voor Yves Lampaert, na zeges in Dwars door Vlaanderen en de Vuelta. Lampaert is één van de vele speerpunten van Quick-Step Floors, maar over het kopmanschap bij een andere ploeg dacht hij nog niet na.

In andere ploegen zou Lampaert misschien de enige kopman zijn, maar de West-Vlaming voelt zich goed bij zijn huidige ploeg. Nooit over een vertrek nagedacht? "Ik heb daar nog niet bij stilgestaan", bekent Lampaert bij Sporza. "Dat is een mogelijkheid in de toekomst, maar ik voel me goed in deze positie."

"Er rijden genoeg renners rond die denken dat ze kopman zijn en die er veel te weinig van bakken"

"Kopman zijn, dat is allemaal makkelijk gezegd. Je moet daar mentaal sterk voor zijn. Er zijn veel renners in het peloton die zeggen dat ze kopman zijn, maar daar kijk ik raar naar als ik hun palmares bekijk. Over wie ik het heb? Daar plak ik geen namen op", lacht Lampaert.

Als kopman komt er ook meer druk op de schouders. "Er rijden genoeg renners rond die denken dat ze kopman zijn en die er veel te weinig van bakken, renners die in deze ploeg op de eerste rij staan om te mogen werken. Zo wil ik niet zijn. Ik ben tevreden met mijn positie. Ik kan relaxed rijden en win ook mijn koersen. Als ik zo blijf werken, zal het allemaal wel volgen", besluit de renner van Lefevere.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws