Na het tijdperk Tom Boonen: "Ik ben klaar voor de volgende stap"

Redactie
| 5 reacties
Na het tijdperk Tom Boonen: "Ik ben klaar voor de volgende stap"
Foto: © photonews

Bij Quick-Step Floors zal het er in het voorjaar anders aan toegaan dan de voorbije jaren, nu Tom Boonen zijn fiets aan de haak heeft gehangen. Eén van de speerpunten van de ploeg van Patrick Lefevere wordt ongetwijfeld Yves Lampaert.

Vorig jaar brak Lampaert helemaal door met winst in Dwars door Vlaanderen en een rit in de Vuelta. "Of ik klaar ben voor de volgende stap? Ik denk het wel. Ik heb een goeie winter gehad en ik ben klaar om weer degelijk te presteren", vertelt Lampaert bij Sporza. "Ik heb natuurlijk het voorjaar aangestipt, maar ik wil ook de Tour-selectie halen."

Ook zonder Boonen is de concurrentie binnen de klassieke ploeg groot met onder andere Terpstra, Gilbert en Stybar. "We moeten onze sterkte in de breedte uitspelen. We beschikken over verschillende pionnen om de finale naar ons hand te zetten. We moeten dat als een voordeel zien", vervolgt de West-Vlaming.

"Met Tom Boonen in de ploeg waren er strikte orders. Dit jaar zal er anders gereden worden, denk ik. Dat zal zichzelf wel uitwijzen", besluit Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties