Wielrennen

Oliver Naesen uit op revanche: "Een droom die in duigen viel, ik had het gevoel dat dat mijn beste dag ooit was"

Oliver Naesen uit op revanche: "Een droom die in duigen viel, ik had het gevoel dat dat mijn beste dag ooit was"

Belgisch kampioen Oliver Naesen is opnieuw één van de renners om naar uit te kijken in het voorjaar. De renner van AG2R-La Mondiale droomt van winst in een grote klassieker.

"Ik zou graag opnieuw zo goed mogelijk zijn van bij het begin van de voorjaarsklassiekers", aldus Naesen in gesprek met Sporza. "Vorig jaar had ik de ambitie om in de top 10 te rijden van de klassiekers. Maar in de periode van de Ronde van Vlaanderen behoorde ik tot de beste 4 renners. Door omstandigheden kon ik niet tonen wat mijn plaats was tussen die 4 renners."

"Normaal behoor ik tot de beste 5 renners in de kasseiklassiekers"

Naesen kwam samen met Van Avermaet en Sagan ongelukkig ten val op de Oude Kwaremont. "Die valpartij in de Ronde was een heel pijnlijk moment en ik word daar nog dagelijks of wekelijks aan herinnerd door mensen. Dat was niet één koers die om zeep was, maar wel de voorbereiding van jaren ver. Het was een droom die in duigen viel, terwijl ik het gevoel had dat dat mijn beste dag ooit was. Dat wil ik wel nog rechtzetten, sowieso."

Naesen wil na heel wat ereplaatsen dus aanknopen met winst in een klassieker. "Om een klassieker te winnen moet je bij de beste renners zijn die aan de start komen. Normaal behoor ik tot de beste 5 renners in de kasseiklassiekers", zegt Naesen. "En als je in die positie zit, moet je durven te dromen van een overwinning in de klassiekers."

Reacties 24 reacties

Gerelateerd nieuws