Wielrennen

Ambitieuze 'Phil' Gilbert wil naast Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo nog andere tot de verbeelding sprekende koers winnen

Ambitieuze 'Phil' Gilbert wil naast Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo nog andere tot de verbeelding sprekende koers winnen

First we take de Ronde en de Amstel, then we take Milaan-Sanremo en Roubaix. Philippe Gilbert mag dan stilaan we in de herfst van zijn carrière komen, rotambitieus is hij nog altijd. Die laatste hiaten moet en zal hij wegwerken. Al is er ook nog een andere koers die hij graag nog eens wil winnen.

Volgens 'Het Nieuwsblad' zal de intussen 35-jarige Gilbert zijn traditionele voorbereiding via Parijs-Nice laten vallen voor een dubbel Italiaans avontuur. De Waalse kopman van Quick-Step Floors kiest resoluut voor de Strade Bianche. De prachtige Italiaanse klassieker die hij in 2011 al eens wist te winnen. En 'Phil' droomt van een tweede zege.

De volgende halte richting klassiek voorjaar is de Tirreno-Adriatico. In de Italiaanse rittenkoers moet Gilbert met zijn ervaring het Luxemburgse Bob Jungels bijstaan. En dan volgt hoofddoel nummer één: 'La Primavera'. Staan ook op het programma van de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2017: de Ronde van de Algarve (14-18 februari) en de Omloop Het Nieuwsblad, die hij al voor de derde keer kan winnen.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.