Wielrennen

Johan Museeuw schuift déze stad naar voor als uitvalsbasis voor WK 2021: "Hebben te veel mooie dingen om links te laten liggen"

Johan Museeuw schuift déze stad naar voor als uitvalsbasis voor WK 2021: "Hebben te veel mooie dingen om links te laten liggen"

Vlaanderen wil koste wat het kost het wereldkampioenschap wielrennen in 2021 binnenhalen. En dus wordt het zoeken naar gaststeden die zich kandidaat willen stellen voor de organisatie. Johan Museeuw schuift Oudenaarde naar voor.

Er zijn verschillende opties om het WK te organiseren. "Ik heb in 1988 mijn eerste WK op Belgische bodem gereden in Ronse. Dat vond ik wel iets hebben", vertelt Johan Museeuw bij Sporza. "Daarna kwam ook nog Zolder. Dat was vlak, daar opteer ik minder voor. Ik wil meer een parcours zoals de Ronde van Vlaanderen."

"Als het WK in Vlaanderen georganiseerd wordt, komt de koers opnieuw thuis"

Zelf denkt Museeuw aan Oudenaarde, "Dat is toch het Vlaanderen dat we écht kennen en dat is een streek om voluit te promoten. Onze eigen renners dromen ook altijd van de Ronde. We hebben hier in de streek te veel mooie dingen om links te laten liggen. Oudenaarde zou voor mij de ideale uitvalsbasis zijn. Zeker als je het parcours wil laten lopen over hellende wegen."

"Als het WK in Vlaanderen georganiseerd wordt, komt de koers opnieuw thuis. Wij hebben de koers nu eenmaal in onze genen. We mogen chauvinistisch zijn als het over onze regio en over wielrennen gaat", besluit de 'Leeuw van Vlaanderen'.

Reacties 23 reacties

Gerelateerd nieuws