Wielrennen

Tim Wellens: "Als de mensen eens zouden weten hoeveel renners dat gebruiken, het zijn er veel hoor"

Tim Wellens: "Als de mensen eens zouden weten hoeveel renners dat gebruiken, het zijn er veel hoor"

In een interview met de Waalse RTBF houdt Tim Wellens een warm pleidooi voor nieuwe regels inzake het gebruik van medische attesten binnen de wielersport. De 26-jarige heuvelspecialist van Lotto Soudal weigert zelf mee te gaan in het verhaal van de attesten.

Limburger Wellens weigerde in de voorbije Tour de France nog een attest aan te vragen voor een middeltje tegen zijn warmteallergie. Hij stapte uiteindelijk uit de wedstrijd, een principiële kwestie dus.

Met de salbutamolaffaire rond Chris Froome nog vers in het wielergeheugen wil de Ardennenman dan ook dat er iets wordt gedaan aan de zogenaamde grijze zones. En ja, dan gaat het natuurlijk ook en zelfs hoofdzakelijk over de fameuze puffertjes.

"Ik heb soms last van mijn luchtwegen en met één pufje kan ik blijkbaar mijn ademcapaciteit 7 of 8% verhogen. De artsen vertelde mij dat dit zonder attest kan, maar ik wil ademhaling niet op die manier verbeteren. Ik ben duidelijk tegen, maar als de mensen eens zouden weten hoeveel renners het gebruiken, dat zijn er veel hoor."

Reacties 8 reacties

Tags : Tim Wellens

Gerelateerd nieuws