Beloftenkampioen Thijs Aerts heerste in het zand: "Die strook ging precies vanzelf"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Beloftenkampioen Thijs Aerts heerste in het zand: "Die strook ging precies vanzelf"
Foto: © photonews

Thijs Aerts kroonde zich zondagmiddag tot Belgisch veldritkampioen bij de beloften. De jongere broer van Toon Aerts troefde Toon Vandebosch en Stijn Caluwé af.

In de zandstroken toonde de 21-jarige Aerts zich heer en meester en reed hij weg van Vandebosch. "Hij was enorm sterk en heeft de koers mee gemaakt. Maar in het zand kwam ik op kop en die strook ging precies vanzelf", reageerde Aerts bij Sporza. "Als je echt door het zand kunt rijden, kun je daar een gat slaan of er een dichtrijden."

Nochtans was de start niet zoals verhoopt. "In de eerste ronde heb ik mijn versnellingsapparaat kapotgereden, waardoor ik moest wisselen. Dat heeft misschien wel wat krachten gekost, waardoor ik me afvroeg hoe ik nog kon winnen."

Doorstoten naar de profs

Dat lukte toch. De nieuwe Belgische kampioen bij de beloften kijkt al naar de toekomst. "Ik hoop dat ik nu de kans krijg van de ploeg om door te stoten naar de profs. Dan zullen we zien of ik daar mijn broer (Toon Aerts) of andere renners kan helpen, om zo ooit bij de top van het veldrijden te horen. Deze titel kan zeker helpen. Het is nu belangrijk om ook goed te rijden op het WK", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties