Wereldkampioen Peter Sagan maakt opmerkelijke keuze over programma en laat twee Belgische klassiekers links liggen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Wereldkampioen Peter Sagan maakt opmerkelijke keuze over programma en laat twee Belgische klassiekers links liggen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan hoopt komend seizoen nog beter te doen dan in 2017. De wereldkampioen stippelde ondertussen al een groot deel van zijn programma voor het voorjaar uit en daar zit toch wel een verrassing bij: de Slovaak zal het Belgische openingsweekend niet rijden.

Peter Sagan zal niet te zien zijn in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij vorig jaar nog won. Dat heeft zijn trainer Patxi Vila verteld aan Velonews. Sagan, die in oktober 2017 voor het eerst vader werd, wil wat meer tijd met zijn pasgeboren zoon doorbrengen en laat daarom het openingsweekend links liggen.

"Het doel van Peter is om in topvorm aan de kasseiklassiekers te verschijnen", klinkt het bij zijn coach. "Dankzij zijn drie wereldtitels heeft hij al een plaats tussen de allerbesten, maar nu wil Peter nog meer Monumenten winnen."

Richting Tour

In de andere grote klassiekers van het voorjaar zal Sagan wél aan de start verschijnen. Na Parijs-Roubaix zal hij zich via de Ronde van Californië en Zwitserland voorbereiden op de Ronde van Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties