Neoprof van Lotto-Soudal Bjorg Lambrecht mag door bizarre reden (en fout van UCI) niet deelnemen aan de Tour Down Under

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Neoprof van Lotto-Soudal Bjorg Lambrecht mag door bizarre reden (en fout van UCI) niet deelnemen aan de Tour Down Under
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal zal in de Tour Down Under met 6 in plaats van 7 renners aan de start verschijnen. Neoprof en supertalent Bjorg Lambrecht mag van de UCI niet deelnemen aan de Australische rittenkoers.

Dankzij een foutje van de UCI is Lambrecht er door een bizarre reden niet bij. Lotto-Soudal legt uit wat er misliep. "Neoprofs moeten tot zes weken (42 dagen) voor hun eerste wedstrijd hun whereabouts voor de dopingcontroles hebben ingevuld", staat er te lezen. "In december organiseerde de UCI drie infosessies in Frans, Engels en Spaans om renners het ADAMS whereabouts-systeem aan te leren."

"Op 15 december kreeg Bjorg Lambrecht zijn login waarin vermeld stond dat hij zijn whereabouts vanaf 17 december (30 dagen voor TDU) moest invullen om te mogen deelnemen aan de Tour Down Under", klinkt het. En dat is dus tegenstrijdig met de 42 dagen die vooropgesteld werden. Lotto-Soudal liet de UCI weten niet akkoord te zijn met de beslissing, maar zonder schriftelijke toestemming kan Lambrecht dus niet deelnemen. De Belgische WorldTour-ploeg wil dan ook geen enkel risico nemen.

'Enorme teleurstelling'

"Dit is een enorme teleurstelling", laat Lambrecht weten. "We kwamen een week geleden naar Australië en ik voelde me meteen goed in de groep. Ik kijk erg hard uit naar mijn eerste profseizoen en dan is het een grote teleurstelling als je te horen krijgt dat je niet mag starten. We mogen natuurlijk geen risico nemen. Ik zal hier nog een week trainen en dan zakken we met de ploeg af naar Melbourne."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties