Wegprogramma van Wout Van Aert krijgt vorm: dit wordt (normaal) zijn eerste wedstrijd van het voorjaar

Redactie
| 5 reacties
Wegprogramma van Wout Van Aert krijgt vorm: dit wordt (normaal) zijn eerste wedstrijd van het voorjaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het crossseizoen pakt Wout Van Aert nog een laatste pauze om zich helemaal voor te bereiden op zijn eerste klassieke voorjaar op de weg. Starten zal de wereldkampioen veldrijden doen in de Omloop Het Nieuwsblad of de Strade Bianche.

Het is nog steeds niet duidelijk of Crelan-Vastgoedservice mag starten in de Omloop, want die wildcards zijn nog niet uitgedeeld. Indien de ploeg van Nick Nuyens startrecht krijgt, dan komt Wout Van Aert aan de start in de vernieuwde Omloop. Dat weet HLN.

Indien de verhoopte wildcard er niet komt, dan begint Van Aert een week (op 3 maart) later met de Strade Bianche. Wat dus wel zeker is, is dat Van Aert Kuurne-Brussel-Kuurne links laat liggen. Na zijn eerste wedstrijd(en) volgen de GP Industria & Artigianato, Dwars door West-Vlaanderen, Nokere Koerse, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Geen E3, wél Parijs-Roubaix?

Van Aert zou maar wat graag starten in Parijs-Roubaix, maar ook daar is de ploeg van Nuyens nog niet zeker van een wildcard. Eén grote Vlaamse klassieker ontbreekt alleszins nog in het programma van Van Aert: de E3 Prijs Harelbeke zal hij niet betwisten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties