De kop is er af voor Greipel, die meteen van meer droomt in 2018: "Hoop dat dat dit jaar ook het geval is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
De kop is er af voor Greipel, die meteen van meer droomt in 2018: "Hoop dat dat dit jaar ook het geval is"
Foto: © photonews

De eerste rit in de Tour Down Under was meteen een kolfje naar de hand van André Greipel (Lotto Soudal). De 'Gorilla' hield onder meer Caleb Ewan, Peter Sagan en Elia Viviani achter zich. Een zege die enorm veel deugd deed.

De overwinningen van Greipel in 2017 waren op slechts één hand te tellen. Bovendien verloor hij in december zijn moeder aan de gevolgen van ALS. "Ik ben superblij met deze overwinning", vertelt André Greipel bij zijn ploeg. "Dit was de eerste officiële UCI-wedstrijd van het jaar en de eerste WorldTour-wedstrijd. Dat het hier meteen raak is, doet deugd. Niet alle topsprinters zijn hier aanwezig, maar ik klop toch Ewan, Sagan en Viviani. Dat zijn niet de minste namen."

"Jens Debusschere heeft me goed afgezet op 350 meter van het einde, in de laatste bocht. Ik heb toen op instinct een wiel gekozen en dat bleek de ideale positie om de sprint aan te zetten. Ik kwam vlot uit het wiel van Caleb Ewan en won overtuigend. Het is fantastisch voor mezelf en de ploeg om 2018 met een overwinning in te zetten. Ik ben ook heel tevreden met mijn powerwaardes vandaag."

"Het is fantastisch voor mezelf en de ploeg om 2018 met een overwinning in te zetten"

Voor Greipel was het inmiddels zijn 17e overwinning in Australië. "In het verleden zette ik in de Tour Down Under al vaak goede resultaten neer en dat bleek steeds een basis voor een goed seizoen. Ik hoop dat dat dit jaar ook het geval is."

"Ik was ontgoocheld na mijn tweede plaats zondag in de People’s Choice Classic, maar anderzijds gaf het me ook het gevoel dat er een overwinning inzat deze week. Morgen komt de rit aan in Stirling waar ik tweede werd in 2011. Met renners als Ulissi en Sagan wordt het niet eenvoudig om daar hoog te eindigen, maar zeg nooit ‘nooit’", is de Duitser strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties