Wielrennen

Fransman van Wanty-Groupe Gobert wil nog beter doen in 2018: "Zonder die val sprint ik misschien mee voor het podium in de Ronde"

Fransman van Wanty-Groupe Gobert wil nog beter doen in 2018: "Zonder die val sprint ik misschien mee voor het podium in de Ronde"

Een 14e plek in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat waren de knappe resultaten die Yoann Offredo in 2017 kon voorleggen voor zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert. Al zat er volgens de Fransman zelf meer in.

De Ronde van Vlaanderen was een dubbeltje op zijn kant voor Offredo. "Ik kijk met gemengde gevoelens terug naar de Ronde als ik erover nadenk", klinkt het. "Ik heb aangevallen in bij de beklimming van de laatste keer Oude Kwaremont zat ik nog in een groepje met Sagan, Van Avermaet, Naesen en van Baarle. Ik deed doen mee voor het podium."

Maar dan was er natuurlijk de val van Sagan en co. "Zonder die val sprint ik misschien mee voor het podium", aldus Offredo. "Het groepje waarin ik terechtkwam, werd op anderhalve kilometer van de streep gegrepen. 6e, 7e of 14e, dat speelt geen belangrijke rol. Ik wou het podium en dat is in 2017 niet gelukt. Ik ben wel fier op de koers die ik gereden heb."

Klassiekers én Tour

Het was vorig seizoen het eerste jaar van de Fransman bij zijn nieuwe ploeg. "Alles was nieuw voor mij na al die jaren bij FDJ, maar alles is goed verlopen. Ik heb de koersen kunnen rijden waar ik van hou. Ik deed mee in de finale van het Frans kampioenschap en reed mee aan de leiding in de tweede rit van de Tour. Ik kreeg er de prijs van de strijdlust voor. Maar dit seizoen hoop ik nog beter te doen."

"DIt seizoen ga ik eerst en vooral opnieuw voor de Vlaamse klassiekers. Ik hoop op enkele toptienplaatsen in de Vlaamse Monumenten. En dan is er het tweede deel met de Tour. Daar zal ik me ten dienste van onze kopman Guillaume Martin stellen. Hopelijk kan hij nog beter doen dan zijn 23e plek", hoopt Offredo.

(Met dank aan Luc Van Steenberge)

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws