Wielrennen

Nick Nuyens tempert de verwachtingen over het eerste klassieke voorjaar van Wout Van Aert

Nick Nuyens tempert de verwachtingen over het eerste klassieke voorjaar van Wout Van Aert

Wout Van Aert rijdt binnenkort zijn eerste (bijna) volledige voorjaar op de weg. De wereldkampioen in het veld probeert er te staan van de Omloop Het Nieuwsblad tot Parijs-Roubaix. Althans, als zijn ploeg voor beide wedstrijden een wildcard krijgt. Nick Nuyens legt de lat niet te hoog.

Van Aert liet de afgelopen twee jaar al van zich spreken op de weg. Wat mogen we volgend voorjaar verwachten? "Niet te veel", aldus Nuyens in gesprek met Sporza. "Wout won onder meer al de proloog in de Ronde van België en de Grote Prijs Cerami. Maar een koers als de Omloop Het Nieuwsblad is een ander verhaal."

"We mogen niet verwachten dat Wout op het podium zal eindigen of een voorjaarskoers zal winnen. Na zijn eerste voorjaar moet Wout voor zichzelf bepalen of de klassiekers hem bevallen zijn en waar hij naartoe wil. Wil hij zich blijven focussen op het voorjaar of zet hij dat idee even in de koelkast en doet hij enkel voort in het veldrijden?"

Parijs-Roubaix

Van Aert hoopt op een (wildard en) deelname aan Parijs-Roubaix. "Ik geloof in onze kansen, want we hebben een troef met Wout", zegt Nuyens. "Hij is niet zomaar iemand, Wout is de wereldkampioen veldrijden."

"En hij heeft al wat laten zien op de weg. Hij is heel gedreven en ambitieus. Dat zijn allemaal argumenten om onze ploeg een wildcard te geven. Maar we beseffen dat er nog veel gegadigden zijn die Parijs-Roubaix willen rijden."

Reacties 8 reacties

Tags : Wout Van Aert

Gerelateerd nieuws