Concurrent haalt (opnieuw) uit naar Froome én UCI: "Dit maakt mij echt boos en slaat nergens op"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Concurrent haalt (opnieuw) uit naar Froome én UCI: "Dit maakt mij echt boos en slaat nergens op"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zal wellicht nog even duren voor we een uitspraak krijgen in de zaak rond Chris Froome en de salbutamol-affaire. Bauke Mollema uitte in december al eens zijn ongenoegen en doet dat nu opnieuw.

Mollema kan niet vatten dat het zo lang duurt eer de UCI een uitspraak doet. "Dat de UCI zo lang wacht met een uitspraak maakt mij echt boos", vertelt Mollema tegenover NUsport. "Deze zaak heeft zich maanden geleden al afgespeeld. Je zou toch zeggen dat de UCI in het belang van de sport snel met een uitspraak wil komen, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval te zijn."

'Onbegrijpelijk'

Froome werd in september betrapt in de Vuelta. "Ik vind het onbegrijpelijk dat het proces zo lang duurt", vervolgt de Nederlander van Trek-Segafredo. "Het nieuws blijft maar terugkeren in alle media. Deze hele zaak is het slechtste wat het wielrennen kon overkomen. We hebben het hier niet over zomaar iemand, maar over de viervoudig winnaar van de Tour de France."

"Het wielerseizoen is deze week officieel begonnen met de Tour Down Under. De zaak rondom Froome had al afgerond moeten zijn. Het lijkt me namelijk dat je in vier maanden tijd toch wel een beslissing kunt nemen. Nu krijgen we mogelijk midden in het seizoen een uitspraak. Dat slaat natuurlijk nergens op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties