Lotto Soudal-talent baalt, maar... "In bed blijven liggen en huilen helpt je ook niet vooruit"

Redactie
| 5 reacties
Lotto Soudal-talent baalt, maar... "In bed blijven liggen en huilen helpt je ook niet vooruit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door een administratief probleem met de login van zijn whereabouts heeft de UCI Bjorg Lambrecht verboden om mee te doen in de Tour Down Under. En dus moet het jonge talent van Lotto Soudal op zijn eentje trainen in Australië.

Lotto Soudal en de UCI zijn momenteel aan het 'ruzieën' over wie nu in fout is. "Ik denk dat het een fout is van de UCI", aldus Lambrecht in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik kreeg pas op 15 december mijn login, een dag nadat ik van de UCI uitleg had gekregen over hoe dat moest."

"Vijf dagen geleden hoorde ik dat er een probleem was, maar ik hoopte nog iedere dag dat het in orde zou komen. In het achterhoofd hield ik er wel rekening mee dat ik een hele week zou moeten trainen in plaats van koersen. Want de UCI, die plooit moeilijk. Maar kon het dat niet eerder zeggen? Dan was ik niet naar Australië vertrokken en had ik kunnen debuteren in de Mallorca Challenge of zo. Die start op 25 januari."

16.000 kilometer gevlogen... om te trainen

16.000 kilometer vliegen om dan gewoon te trainen in Australië. Leuk is anders. "Ja, dat is mentaal hard. Je kunt in je bed blijven liggen en constant zitten huilen, maar dat helpt je niet vooruit. Ik kijk naar de toekomst. Maar het is beter dat ik hier zit, waar het zomer is, dan in België. Naar het schijnt is het daar berekoud, regent het en kan je niet buiten door de harde wind. Dan zit je dan toch beter hier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties