UCI-voorzitter David Lappartient spreekt duidelijke taal over positieve test van Chris Froome

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 31 reacties
UCI-voorzitter David Lappartient spreekt duidelijke taal over positieve test van Chris Froome
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome probeert met zijn advocaten een manier te zoeken om zijn positieve test op het astamiddel salbutamol te verklaren. Volgens UCI-voorzitter David Lappartient zal er zeker geen voorkeursbehandeling zijn.

Dinsdag kwam aan het licht dat Froome de positieve test op een nierfalen wil steken. "Chris Froome is geen renner als een andere", opent Lappartient in Neue Zurcher Zetitung. "Hij heeft meer geld en kan zo meer experts raadplegen om de zaak in zijn voordeel te laten uitdraaien."

Voor de Giro zekerheid

Het wordt een zaak die maanden kan aanslepen, maar één ding is zeker volgens de UCI-voorzitter: voor de start van de Giro moet er een uitspraak zijn. "Die positieve test kunnen we zeker niet zo laten. We moeten die zaak rond Froome zo snel mogelijk afhandelen."

Enkele renners - waaronder Tony Martin - haalden al zwaar uit naar Chris Froome. Zij vinden het niet kunnen dat de positieve test eerst zo lang verborgen werd gehouden. "Froome zal zeker geen speciale behandeling krijgen. Dat hebben we ook zo gemeld aan Tony", is Lappartient duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties