Wielrennen

Debuut bij Quick-Step Floors niet gemist: "De eerste van het seizoen is altijd de moeilijkste"

Debuut bij Quick-Step Floors niet gemist: "De eerste van het seizoen is altijd de moeilijkste"

De Tour Down Under heeft in de derde rit een overwinning opgeleverd voor Quick-Step Floors en kersverse aanwinst Elia Viviani. De Italiaanse sprinter was blij met zijn eerste zege van het seizoen.

Met temperaturen boven de 40 graden was het erg lastig. "Het was erg warm vandaag en dat maakte de rit alleen maar harder", aldus Viviani bij zijn team. "Het was dus erg belangrijk om te hydrateren en ervoor te zorgen dat er wat energie in de tank overbleef voor de laatste 200 meter. De jongens deden geweldig werk vandaag en ik wil ze dan ook bedanken voor deze zege."

Goede winter achter de rug

Voor Viviani is de eerste zege bij zijn nieuwe team een mooie opsteker. "Deze overwinning is niet alleen goed voor het vertrouwen, maar toont ook aan dat ik een erg goede winter had", klinkt het.

"De eerste overwinning van het seizoen is altijd de moeilijkste. Ik wilde absoluut het nieuwe seizoen goed inzetten. De benen zijn goed deze week, ik had enkel nog wat meer koersdagen nodig om alles in de juiste plooi te laten vallen. Ik ben blij met hoe alles gelopen is", besluit Viviani.

Reacties 0 reacties

Tags : Elia Viviani

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.