En of het Philippe Gilbert menens is voor de 'Hel van het Noorden'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
En of het Philippe Gilbert menens is voor de 'Hel van het Noorden'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert wil er alles aan doen om de twee resterende Monumenten (Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix) op zijn naam te schrijven. De Waalse renner van Quick-Step Floors ging al twee dagen de 'Hel' verkennen.

Het is al van 2007 geleden dat Gilbert nog eens aan de start stond van Parijs-Roubaix, maar dit seizoen zal hij - zonder pech - te zien zijn in één van de mooiste koersen van het voorjaar. En het is Gilbert duidelijk menens om ook op de Vélodrome van Roubaix het zegegebaar te maken.

Koud en nat

De man die vorig jaar de Ronde van Vlaanderen won, vloog van het Spaanse Calpe over richting het noorden van Frankrijk om twee dagen op rij de laatste 170 kilometer van de 'Hel' te rijden. Dat weet Het Nieuwsblad. Al maakte de koude en het natte weer het er zeker niet leuker op.

Dinsdag kreeg Gilbert in zijn verkenning het gezelschap van onze landgenoten Yves Lampaert en Tim Declercq en de Tsjech Zdenek Stybar. Dat trio ging woensdag echter de vernieuwde Omloop en een deel van de E3 Prijs verkennen. Woensdag reed Gilbert alleen over de kasseien, mét mecanicien Kevin Desmedt in zijn zog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties