"In het begin werd ik een beetje bekritiseerd omdat ik voor een kleine Belgische ploeg had getekend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"In het begin werd ik een beetje bekritiseerd omdat ik voor een kleine Belgische ploeg had getekend"
Foto: © photonews

Eén van de speerpunten van Wanty-Groupe Gobert voor het klassieke voorjaar is een Fransman. Yoann Offredo begint aan zijn tweede seizoen bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren. "Alles is hier anders dan bij FDJ", zegt hij.

"In het begin werd ik een beetje bekritiseerd omdat ik voor een kleine Belgische ploeg had getekend", aldus Offredo, "maar nu zegt iedereen dat ik een goede keuze heb gemaakt. Wanty is een ploeg die op veel mooie koersen wordt uitgenodigd en ook al twee keer op rij de Europe Tour won. Bovendien keren we ook terug naar de Ronde van Frankrijk. Dit is een fantastische ploeg."

Wanty-Groupe Gobert pakte ook uit met de komst van Odd Christian Eiking. "Het aantrekken van Eiking naar onze ploeg is een grote stap vooruit. Hij wordt een grote renner die binnen een tweetal jaar bij een WorldTour-ploeg zal terechtkomen."

"Bij Wanty zijn we een grote familie"

Het verschil met zijn vorige ploeg FDJ is groot. "Alles is hier anders dan bij FDJ. In een WorldTour-ploeg is alles veel ernstiger en gaat het er minder familiaal aan toe. Bij Wanty zijn we een grote familie, niemand is meer dan een andere renner binnen de ploeg. Het is een totale wereld van verschil. Het is eigenlijk een groot warenhuis met een kleine winkelier in de straat vergelijken."

"Maar deze ploeg is goed onderbouwd. Daarom vond ik het ook logisch dat wij naar de Tour mogen. Vital-Concept (de nieuwe Franse ploeg die niet naar de Tour mag, red.) moet alles nog bewijzen. Maar Bryan Coquard en zijn ploegmaats zullen nog voldoende kansen krijgen om zich te tonen. Bovendien mogen zij naar Parijs-Nice", besluit de Fransman.

Met dank aan Luc Van Steenberge

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties