Leukemans: "Ik vraag mij af wat Nuyens waard is als vriend" - 'Bemiddelaar' Boonen: "Kuis jullie stront zelf op"

Redactie
| 11 reacties
Leukemans: "Ik vraag mij af wat Nuyens waard is als vriend" - 'Bemiddelaar' Boonen: "Kuis jullie stront zelf op"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ooit waren ze boezemvrienden, maar sinds het Belgisch kampioenschap van 2010 in Leuven zit er een kink in de kabel tussen Björn Leukemans en Nick Nuyens. In de Kleedkamer kwamen de twee voormalige vrienden terug op hun vriendschapsbreuk.

Op het BK van 2010 liep het mis. "Als je samen gaat trainen, vrienden bent en samen in de finale van een BK komt en een afspraak maakt, dan is die afspraak onder ons. Dan gaan we er samen voor", zegt Leukemans. "In Leuven kwam Nick naar mij en zei: 'dat bedrag en de winnaar betaalt'. Ik zei 'oké'."

'Vertrouwen'

"Nog geen vijf minuten later maakte hij dezelfde afspraak met iemand anders. Ik had dat heel toevallg gezien, maar dat was voor mij de druppel. Of het ooit nog goedkomt tussen ons? Ik weet het niet", zei Leukemans na een lange aarzeling. "Ik vraag mij af wat Nick waard is als vriend. Ik kan hem niet vertrouwen."

"Ik vind niet dat koerssituaties tot een breuk in een vriendschap mogen leiden"

Nuyens laat de deur zeker openstaan om de vriendschap te herstellen. "Bij mij heeft het er altijd ingezeten", vertelt hij. "Er is nooit over gepraat geweest. We waren goede vrienden, dus dan moet daar over gepraat kunnen worden. Ik vind niet dat koerssituaties tot een breuk in een vriendschap mogen leiden."

Ruben Van Gucht stelt dan maar voor om het gesprek eens zonder camera's en met een koffie verder te zetten. "Met Tom (Boonen) als bemiddelaar", grapt Leukemans, waarop die lachend antwoordt: "Nee nee, kuis jullie stront zelf op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties