Ondanks zware val en geheugenverlies is het geloof er nog steeds: "Ik kan dit voorjaar even sterk worden als vroeger"

Redactie
| 6 reacties
Ondanks zware val en geheugenverlies is het geloof er nog steeds: "Ik kan dit voorjaar even sterk worden als vroeger"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor onze landgenoot Stijn Vandenbergh was 2017 een jaar om snel te vergeten. Na een val in de Vierdaagse van Duinkerke moest hij lang revalideren en kreeg hij met geheugenverlies te maken. In de Tour Down Under wil hij zich voorbereiden op een sterk voorjaar.

Ondanks die zware valpartij in Frankrijk dacht de renner van AG2R-La Mondiale nooit aan stoppen. "Wielrennen is nog steeds mijn beroep en passie", vertelt Vandenbergh in Het Nieuwsblad. "Maar door die val - en toch ook een beetje de leeftijd - denk ik nu wel al meer aan het leven na de fiets. Ik denk soms: Hoeveel jaren zou ik nog fietsen? Vroeger had ik die gedachte niet."

Al beseft Vandenbergh dat hij eigenlijk 'geluk' heeft gehad. "Maar ik denk ook: Ik heb geluk gehad en ben aan veel erger ontsnapt. Als je ziet hoe Stig Broeckx nog steeds revalideert. Er waren ook Wouter Weylandt, Kristof Goddaert... Ik wil ze niet allemaal opnoemen, maar er zijn toch al veel renners van mijn generatie die nog veel meer pech hebben gekend."

"Het is zeker geen nadeel dat Oliver zo goed is geworden"

Oliver Naesen is één van de speerpunten voor het voorjaar, maar ook Vandenbergh wil graag een beschermde rol. "Ik zal samen met Oliver in het voorjaar worden uit­gespeeld in de finale. Ik zal toch wel de laatste man zijn die bij hem kan blijven. Het is zeker geen nadeel dat Oliver zo goed is geworden, integendeel."

"Je moet weten: bij Quick-Step heb ik toch mijn beste resultaten gereden in dienst van de kop­mannen. Ik geloof er in ieder ­geval nog in. Ik kan dit voorjaar even sterk worden als vroeger. Ik heb een goede winter achter de rug en mijn moraal is goed", besluit Vandenbergh.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties