? Een interviewke met een zekere Peter Sagan loopt zelden zoals gepland, dat weten ze nu ook in Australië

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
? Een interviewke met een zekere Peter Sagan loopt zelden zoals gepland, dat weten ze nu ook in Australië
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Koersen en winnen bij 45 graden, het is zelfs voor Peter Sagan niet evident. De 27-jarige wereldkampioen van BORA-hansgrohe moest na afloop van de vierde rit van de Tour Down Under al meteen de pers te woord staan, maar dat was buiten Sagan himself gerekend.

Terwijl een Australische (thuis)reporter al meteen met zijn eerste vraag op de proppen kwam, propte de glansrijke ritwinnaar onverstoorbaar wat in zijn mond. Kwestie van wat op krachten te komen. Uiteindelijk moest iedereen maar wat geduld uitoefenen, first things first na zo'n veeleisende slag in de hitte. Peter had wat tijd en ruimte nodig.

Leuk voor organisatie

Uiteindelijk kregen de ongeduldige journalisten dan toch hun reactie: "Ik herinner mij dat het in Californië een keertje nog heter was dan hier, toen vielen twee renners pardoes van hun fiets. Het is leuk om hier te winnen. Dat criterium had ik al op zak en nu komt er nog een ritzege bovenop. Voor de organisatie is het ook mooi meegenomen dat er al vier verschillende ritwinnaars zijn."

Aan eindwinst lijkt Peter Sagan, die nu ook leider is in het klassement, niet te denken. Hij schuift een ploegmaat en thuisrijder naar voren: "We weten wat ons te doen staat, we hebben namelijk Jay McCarthy in onze rangen en hij koerst hier voor eigen volk. Dit is een belangrijke afspraak voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties