? Wereldkampioen Peter Sagan slaat dubbelslag in Tour Down Under, Dries Devenyns knap zesde

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
? Wereldkampioen Peter Sagan slaat dubbelslag in Tour Down Under, Dries Devenyns knap zesde
Foto: © photonews

Peter Sagan heeft zijn ritje in de Tour Down Under beet. De 27-jarige wereldkampioen kleurde zelf een pittige finale en toonde zich in de sprint van een serieus uitgedund pelotonnetje van een man of 35 sneller en sterker dan de Zuid-Afrikaan Daryl Impey en de Spanjaard Luis León Sánchez.

Voor de wereldkampioen is het meteen ook zijn tweede overwinning van het nog prille seizoen. Het uithangbord van BORA-hansgrohe zorgt trouwens voor een primeur want nog nooit eerder was hij aan het feest in een etappe van de Australische Tour Down Under. Sagan kreeg er meteen ook de oranje leiderstrui bovenop.

De korte maar krachtige etappe over maar 128 kilometer werd afgehaspeld in een echte bakoven met temperaturen tot maar liefst 45 graden. Na de beklimming van Norton Summit, een bult van eerste categorie, schoot er niet veel meer over van het peloton. Richie Porte voerde de forcing, ook Peter Sagan had de slag overleefd.

In een leuke en pittige finale wachtte de man in de regenboogtrui de sprint niet af, met nog ongeveer 3,5 kilometer op de teller ging hij solo zijn kans. Zonder succes evenwel en dus koos Peter Sagan toch maar eieren voor zijn geld. De flamboyante Slowaak nestelde zich in de slipstream van Daryl Impey en ging erop en erover. Dries Devenyns (Quick-Step) bolde als zesde over de streep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties