Ook Belgische bondsvoorzitter haalt uit naar Chris Froome en Team Sky

Redactie
| 11 reacties
Ook Belgische bondsvoorzitter haalt uit naar Chris Froome en Team Sky
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome tracht zich samen met zijn entourage vrij te spreken na zijn positieve plas in de Ronde van Spanje. Bondsvoorzitter Tom Van Damme is niet akkoord dat Froome niet voorlopig geschorst wordt.

De laatste jaren stonden in het teken van de wielersport opnieuw geloofwaardig te maken. "De wielersport heeft de laatste jaren aan geloofwaardigheid gewonnen", aldus Tom Van Damme bij Sporza. "Het is jammer dat een probleem in de grijze zone nu uitvergroot wordt. Wij moeten helaas de regels van het WADA volgen, maar van mij mag het allemaal strenger."

Van puistje tot etterbuil

Van Damme vindt het niet kunnen wat er nu gebeurt in de zaak-Froome. "Het is jammer dat Froome samen met zijn ploeg een klein puistje laat uitgroeien tot een etterbuil. Het zal alleen maar erger worden", zegt hij.

"Of de UCI sneller moet handelen? De UCI is gebonden aan regels. De morele verantwoordelijkheid ligt bij Sky en Froome. Ze moeten dringend voor de spiegel staan, want hoe langer dit duurt, hoe slechter voor de wielersport", besluit Van Damme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties