Wielrennen

Opvolger van Marcel Kittel waarschuwt: "Ploegmaats weten dat ze niet de beste sprinter ter wereld aan het wiel hebben"

Opvolger van Marcel Kittel waarschuwt: "Ploegmaats weten dat ze niet de beste sprinter ter wereld aan het wiel hebben"

Quick-Step Floors zag met Marcel Kittel en Matteo Trentin twee grote namen in het tussenseizoen verdwijnen. Zij waren vorig jaar goed voor in totaal 21 zeges. De Belgische ploeg van Patrick Lefevere rekent nu op de diensten van Elia Viviani, die de derde rit in de Tour Down Under won.

"Ik ben anders dan Marcel. Dat heb ik meteen tegen mijn mannen gezegd", doelt Viviani op ploegmaats Fabio Sabatini en Michael Mørkøv. Zij vormen mee de sprinttrein van Viviani. "Ze weten dat ze niet de beste sprinter van de wereld aan het wiel hebben. Dat we het samen moeten laten lukken. Dat is het voordeel da ik bij Quick-Step heb. Dit is een unieke groep, met erg ervaren renners."

Kittel sterker

Viviani weet dat hij niet de snelste man ter wereld is op een fiets. "Als je Kittel vorig jaar in de Tour bezig hebt gezien, dan weet je dat hij meer power heeft dan alle anderen", vervolgt hij in HLN. "Hij kan zich een fout permitteren en toch nog harder sprinten dan de rest. Mij zou dat niet lukken."

Van 2013 tot nu kon Viviani Kittel slechts één keer kloppen, in de Driedaagse De Panne-Koksijde. "Waarschijnlijk was dat omdat Kittel toen een fout maakte", denkt Viviani. "Maar ik wil niet op Kittel focussen. Ik probeer zoveel mogelijk te winnen. Het aantal overwinningen telt, en de kwaliteit ervan."

Reacties 1 reacties

Tags : Marcel Kittel

Gerelateerd nieuws