Geen allereerste profzege voor Tiesj Benoot: "Een gemiste kans, maar meer zat er eigenlijk niet in"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Geen allereerste profzege voor Tiesj Benoot: "Een gemiste kans, maar meer zat er eigenlijk niet in"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een derde plaats voor Tiesj Benoot in de tweede rit van de Ronde van San Juan. Een mooie prestatie van onze landgenoot van Lotto Soudal, die na afloop toegaf dat hij er het maximum heeft uigehaald. Benoot voelde zich namelijk niet bepaald super.

"De afspraak was dat ik zou aanvallen en dat Jens Keukeleire en Tosh Van der Sande zouden speculeren op de sprint. Ik wist dat het nipt ging zijn en voelde mij eigenlijk ook niet zo goed. Ik had het gevoel dat ik een zonneslag had", klonk het na afloop bij Renaat Schotte.

"Ik heb dat ook doorgegeven aan de ploeg, maar ploegleider Mario Aerts heeft ervoor gekozen om vast te houden aan ons plan. Tegen mijn eigen verwachting in was ik sterk genoeg om met die twee anderen weg te rijden. Al had ik daarna wel het gevoel dat ik tegen een muur reed.terwijl die andere mannen nog konden versnellen."

Van te ver en te grote versnelling

Tiesj Benoot had graag gewonnen, maar is realistisch: "Het is eigenlijk dankzij mijn twee kompanen dat we voorop zijn kunnen blijven. Ik heb mijn sprint van iets te ver ingezet en stond ook te groot, zo kwamen ze over mij. Dit is een gemiste kans op een zege, maar eigenlijk zat er vandaag niet meer in."

De multigetalenteerde Gentenaar staat ook derde in het klassement, biedt dat perspectieven? "Ik heb nog niet veel intensieve trainingen achter de rug. Dit is nog maar de eerste week dat ik aan hoge intensiteit fiets. Ik ben blij dat mijn lichaam de hitte goed verteert en ben ook content over mijn conditie. Ik ben naar hier afgezakt zonder ambities, ik bekijk het dag per dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties