Hoeveel 'Tom Boonen' zit er in Fernando Gaviria? "Hij is wel een leider, maar nog niet de leider die Tom was"

Redactie
| 10 reacties
Hoeveel 'Tom Boonen' zit er in Fernando Gaviria? "Hij is wel een leider, maar nog niet de leider die Tom was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors begint aan zijn eerste voorjaar zonder Tom Boonen in de vuurlijn. Een pion die op termijn de fakkel kan overnemen, is misschien wel Fernando Gaviria.

De Colombiaan is van nature een spurter, maar is ook verzot op de kasseiklassiekers van bij ons. Het 23-jarige talent heeft alles in zich om op termijn uit te groeien tot een topper in het wielrennen. In welke mate is hij te vergelijken met Tom Boonen?

"Hij is wel een leider, maar nog niet de leider die Tom was", vindt Iljo Keisse in Het Nieuwsblad. "Daar is hij ook nog te jong voor. Je voelt wel dat hij het leiderschap wil leren, maar hij overdrijft er soms nog een beetje in. Je moet het maar eens vragen aan ploegleider Bramati. Die wordt er soms zot van. De eerste dagen kreeg ik het ook op mijn heupen."

Over alles een mening

Dat vertaalt zich vooral in discussies. "Gaviria heeft over alles een mening", gaat Keisse verder. "En dan moet het ook allemaal zo zijn. Achteraf stel je dan soms vast dat hij gewoon de speelvogel uithing, maar op het moment zelf weet je niet of hij serieus is of met je voeten aan het spelen is. Maar hij is wel goed van inborst, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties