Analyse Quick-Step Floors doorgelicht: uitkijken naar deze drie namen in 2018

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Quick-Step Floors doorgelicht: uitkijken naar deze drie namen in 2018

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe wielerseizoen is nu echt begonnen. Bij Lotto Soudal en Quick-Step Floors gebeurden er enkele veranderingen. Onze redactie pikte drie namen bij elke ploeg uit om naar uit te kijken. Bij wie kijken we uit naar de ploeg van Patrick Lefevere?

Quick-Step Floors heeft een grondige transformatie ondergaan. Toppers als Marcel Kittel, Dan Martin, Matteo Trentin, Julien Vermote en David De La Cruz verlieten het schip van Lefevere, er werd vooral op de jeugd gemikt om die uitgaande transfers te vervangen. Bij die nieuwkomers is het vooral uit kijken naar Elia Viviani, voor de rest zijn Julien Alaphilippe en Fernando Gaviria dé twee namen om naar uit te kijken.

1. Elia Viviani

Viviani schoot in de Tour Down Under meteen raak voor Quick-Step Floors. Toch bleef hij nuchter en waarschuwde hij zijn team. "Mijn ploegmaats weten dat ze niet de snelste sprinter ter wereld aan hun wiel hebben", aldus de van Sky overgekomen Italiaan.

Het is ook wat, de erfenis om de opvolger van Marcel Kittel te dragen. Vijf zeges in de Tour hoeven we van Viviani niet te verwachten, maar er ligt ongetwijfeld wel druk op zijn schouders.

2. Fernando Gaviria

Met deze jonge Colombiaan heeft Patrick Lefevere goud in handen. Gaviria is zich stilaan aan het opwerken tot één van de snelste jongens ter wereld én bovendien verliet Kittel de ploeg uit vrees om niet meer in de Tour te mogen starten. Gaviria wordt ongetwijfeld het speerpunt van Quick-Step in de Tour en zal meer dan Viviani voor ritzeges moeten zorgen.

Maar er is meer dan dat. Gaviria mikt ook op de klassiekers en lijkt daar ook in de toekomst geen mal figuur te zullen slaan. Dat bewees hij al met een 6e en 9e stek in Gent-Wevelgem en een 5e plek in Milaan-Sanremo.

3. Julian Alaphilippe

2018 moet het jaar worden van supertalent Julian Alaphilippe. Een knieblessure was vorig jaar een serieuze streep door de rekening van de Fransman, want zo miste hij zijn geliefkoosde Ardennenklassiekers. Toch reed hij nog een knap seizoen met onder meer een derde plek in Milaan-Sanremo en een tweede plek in Lombardije. In Parijs-Nice reed hij enkele dagen in het geel, bovendien won hij nog een rit in de Ronde van Spanje.

Maar vooral de twee jaren daarvoor beloofden heel wat goeds voor Alaphilippe. Twee keer tweede in de Waalse Pijl en al eens tweede in Luik-Bastenaken-Luik, Julian Alaphilippe lijkt wel voorbestemd om de nieuwe Alejandro Valverde te worden. En nog steeds maar 25 jaar oud!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties