Toon Aerts ziet een podiumkans op het WK: "Het zal een echte 'stoempcross' worden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 13 reacties
Toon Aerts ziet een podiumkans op het WK: "Het zal een echte 'stoempcross' worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldritwereld maakt zich op voor het wereldkampioenschap in het Nederlandse Valkenburg. Alle ogen zullen uiteraard gericht zijn op de twee topfavorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Achter de Nederlandse en de Belgische kampioen dromen enkele outsiders van een podiumplaats, daarbij ook Toon Aerts. De Kempenaar ging het parcours al verkennen en stelde vast dat de omloop er toch anders bijligt dan tijdens de Wereldbekerafspraak in oktober.

"De afdalingen zijn best wel lang, met verschillende schuine stukken waar nu nog geen sporen liggen", zegt Aerts bij Sporza. "Als die gereden worden, komt het er misschien heel anders bij te liggen, maar voorlopig liggen die afdalingen best wel technisch.

Geen moment van recuperatie

"De vraag is: hoe gaan ze die afdalingen doen? Je komt meestal helemaal dood boven omdat het zo'n lange beklimmingen zijn. Misschien gaat er dan iets voorzichtiger naar beneden gereden worden omdat je dan kapot bent."

Veel tijd om te bekomen van een inspanning is er niet, waardoor het een loodzware cross zal worden. "Ik heb het heel graag zoals het er nu bijligt", gaat Aerts verder. "Ook qua techniek zijn dat dingen die ik wel aankan. De rest van de ronde ligt er heel zwaar bij en is er geen moment van recuperatie. Het zal een echte 'stoempcross' worden en dat heb ik wel graag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties