En of Quick-Step Floors en Lotto Soudal goed aan het nieuwe seizoen begonnen zijn

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
En of Quick-Step Floors en Lotto Soudal goed aan het nieuwe seizoen begonnen zijn
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour Down Under en de Ronde van San Juan zijn traditioneel de twee eerste rittenkoersen van het nog prille wielerseizoen. In Mallorca wordt er dan weer in Europa geopend. Bij de Belgische teams zijn ze alvast in schoonheid begonnen in januari.

De twee Belgische WorldTour-ploegen, Quick-Step Floors en Lotto Soudal, hebben de start van het nieuwe wielerseizoen niet gemist. De teams van Patrick Lefevere en Marc Sergeant mochten al enkele keren het zegegebaar maken. En een goede start van het seizoen is altijd een pluspunt met het oog op de komende maanden. Vraag het maar aan André Greipel, bij wie een sterke start Down Under garant staat voor een prima seizoen.

Greipel schoot in de Tour Down Under zowaar al twee keer raak in de massasprints. Het belooft voor de Gorilla veel goeds na zijn moeilijke seizoen in 2017. Maar ook in Mallorca en Argentinië verliep het goed voor Lotto Soudal.

Jelle Wallays - nochtans geen veelwinnaar - mocht in de Ronde van San Juan het zegegebaar maken nadat hij de beste was van een ruime kopgroep. Tim Wellens startte dan weer net als vorig jaar zijn seizoen met een zege in Mallorca. Meteen vier stuks dus in januari voor Lotto Soudal. Zeker niet slecht.

Maar ook Quick-Step Floors deed het meer dan behoorlijk. Nieuwkomer Elia Viviani bezorgde zijn team een eerste zege in de Tour Down Under, bij temperaturen van boven de 40 graden.

Drie stuks voor Quick-Step

In de Ronde van San Juan waren het Fernando Gaviria en Maximiliano Richeze die voor ritwinst zorgden. Enige smet in de openingsweken bij Quick-Step Floors: Gaviria viel na een valpartij uit in San Juan en bij een trainingsstage in Zuid-Afrika werden Petr Vakoc en Laurens De Plus door een vrachtwagen aangereden. Maar laten we vooral dus het positieve van januari onthouden voor beide Belgische WorldTour-teams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties