Van Aert "Had tweestrijd verwacht", maar gaat de geschiedenis in: "Historisch, iconen van de sport die het me voordeden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst en Redactie vanuit Valkenburg
| 19 reacties
Van Aert "Had tweestrijd verwacht", maar gaat de geschiedenis in: "Historisch, iconen van de sport die het me voordeden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft uitgepakt met een absolute demonstratie in Valkenburg, goed voor zijn derde wereldtitel op rij. Uiteraard was de veldrijder dan ook enorm tevreden met het goud én de trui.

"Ik had een grote tweestrijd verwacht. In het begin was het moeilijk om Mathieu te volgen in die eerste ronde, maar in de tweede ronde vond ik mijn ritme en ik was meteen weg."

"Ik kon dat ritme de hele race aanhouden. ik had het echt niet verwacht. Misschien was het een van mijn beste dagen ooit op de fiets. Dit is heel leuk, ook het lopen ging heel goed."

Iconen in de sport die het me voordeden

"Als ik alleen op kop rij, dan heb ik mentaal alles onder controle en kan ik een uur over mijn limiet gaan. Dat heb ik kunnen doen, op een WK ga je niet inhouden. Op de laatste brug was ik helemaal dood."

"Drie keer op rij wereldkampioen worden? Dat is vrij historisch denk ik. De mannen die me dat voorgedaan hebben, waren iconen in de sport. Nu is het tijd om te genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties