Broertje van Nairo Quintana pakt slotrit in Colombia, eindzege voor gedoodverfde opvolger Chris Froome

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Broertje van Nairo Quintana pakt slotrit in Colombia, eindzege voor gedoodverfde opvolger Chris Froome
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het doek is gevallen over de Colombia Oro y Paz. De Colombiaanse rittenkoers is gewonnen door Egan Arley Bernal, hét nieuwe supertalent van Team Sky. De dagzege in de laatste etappe was voor Dayer Quintana, de jongere broer van Nairo.

Een pittige, laatste etappe op het lijf geschreven van de mannen met klimmersbenen. De 25-jarige Quintana, net als zijn oudere en bekendere broer actief bij Movistar, had zich netjes verstopt en kwam pas in de ultieme slotfase uit de verf. Team Sky serieus te grazen genomen, het Britse topcollectief moest blij zijn met de ereplaatsen: de amper 21-jarige Bernal werd tweede, thuisrijder Sebastián Henao werd derde.

Aan mooi volk trouwens geen gebrek in de top-10 van de rituitslag met 'good old' Oscar Sevilla op zes, Rigoberto Uran (7de), Nairo Quintana (8ste), Sergio Luis Henao (9de) én Julian Alaphilippe (Quick-Step) op tien. Leider Quintana, de grote Tourconcurrent van Chris Froome, verspeelde alsnog zijn leiderstrui aan Sky-diamant en opvolger van 'Froomey', Egan Arley Bernal. In het algemeen klassement bedraagt het verschil tussen beide heren 8 tellen. Rigoberto Uran staat mee op het eindpodium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties