Wielrennen

Debat van de week: wie wordt dé sprinter van 2018?

Debat van de week: wie wordt dé sprinter van 2018?

Het nieuwe wielerseizoen is al enkele weken geleden op gang getrapt. In de voorbereidingsweken op het klassieke voorjaar zijn het vaak de sprinters die de overwinningen kunnen opstapelen. Maar wie wordt nu de beste sprinter van het komende seizoen? Wij houden er ons debat van de week over.

Het nieuwe seizoen is sinds de Tour Down Under helemaal op gang geschoten. En heel wat sprinters hebben al het zegegebaar mogen maken. André Greipel toonde meteen dat hij ongetwijfeld een beter seizoen dan vorig jaar tegemoet gaat, al speelden privé-problemen (het overlijden van zijn moeder, red.) hem in 2017 parten.

Elia Viviani bewees Down Under en in de Ronde van Dubai dat hij klaar is om de (zware) erfenis van Marcel Kittel te dragen. De Duitser kon dit seizoen voor zijn nieuwe ploeg Katusha-Alpecin het zegegebaar nog niet maken. Fernando Gaviria schoot ook al enkele keren raak, al was de concurrentie om heel eerlijk te zijn niet bijzonder groot in de Ronde van San Juan en in de Colombiaanse rittenkoers waar hij vorige week aan de slag was.

'Cav' de oude?

En het is ook uitkijken naar Mark Cavendish. Vorig jaar zag hij de eerste maanden van het seizoen in het water vallen door klierkoorts. De Brit van Dimension Data werd net op tijd klaargestoomd voor de Tour, maar daar moest hij al na enkele ritten afstappen na een stevige valpartij, waar ook Peter Sagan bij betrokken was en daarna uitgesloten werd.

Of ziet u eerder kansen voor de Fransen Nacer Bouhanni en Arnaud Démare? Of vindt Alexander Kristoff zijn oude sprintersbenen terug. En natuurlijk mogen we ook noorderbuur Dylan Groenewegen niet uit het oog verliezen. De Nederlander reageerde op gepaste wijze in Dubai op het feit dat hij niet op de persconferentie met de sprinters voor de wedstrijd was uitgenodigd.

Wie wordt de zegekoning van 2018? Debatteer mee en stem zeker mee onderaan in onze poll!

Reacties 5347 reacties

Poll Wie wordt de beste sprinter van 2018?
Marcel Kittel (0%)
 
Peter Sagan (0%)
 
André Greipel (0%)
 
Alexander Kristoff (0%)
 
Mark Cavendish (20%)
 
Dylan Groenewegen (20%)
 
Arnaud Démare (0%)
 
Nacer Bouhanni (0%)
 
Elia Viviani (20%)
 
Fernando Gaviria (40%)
 
Iemand anders... (0%)
 

Gerelateerd nieuws