"Het is mijn lot, bij alles wat ik doe of probeer, denken de mensen dat het allemaal zomaar gaat lukken of dat ik wil winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
"Het is mijn lot, bij alles wat ik doe of probeer, denken de mensen dat het allemaal zomaar gaat lukken of dat ik wil winnen"
Foto: © photonews

Het is een heftig veldritseizoen geweest voor Wout van Aert, die meer dan eens moest uitleggen waarom hij niet in staat was om Mathieu van der Poel het nodige weerwerk te bieden. Dat hoofdstuk is echter afgesloten, nu volgt zijn wegavontuur. En ook nu zijn de verwachtingen behoorlijk hooggespannen.

De nog altijd maar 23-jarige Van Aert liet in het verleden al mooie dingen zien op de weg, straks volgt het grote klassieke werk. De wereldkampioen in het veld, die houdt van de kasseien, probeert de verwachtingen een beetje te temperen: "Ik heb mij nooit laten ontvallen dat ik grote ambities koester. Ach, dat is mijn lot: bj alles wat ik probeer of doe, denken de mensen dat het allemaal zomaar gaat lukken of dat ik wil winnen."

Appreciatie

Het is een beetje dubbel: "Langs de ene kant is het natuurlijk een eer dat mensen zoveel in mij zien, maar net als mijn entourage en mijn ploeg besef ik maar al te goed dat het allemaal niet zo makkelijk is. Dat hebben we goed voor ogen, op dat vlak zijn we zeker goed bezig. Ik kies niet voor de makkelijkste weg en ik denk dat de echte wielersupporter dat wel kan appreciëren."

Die regenboogtrui zorgt alvast voor een extra boost: "Dat geeft mij heel veel vertrouwen om door te gaan en ik heb eigenlijk heel veel zin in de uitdaging die nu komt. Mentaal is het natuurlijk ook een serieuze opsteker dat ik volgend seizoen weer in die mooie witte trui mag crossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties