Wielrennen

Baloise Belgium Tour stelt rittenschema voor 2018 voor, mét opnieuw een lastige zaterdag in de Ardennen

Baloise Belgium Tour stelt rittenschema voor 2018 voor, mét opnieuw een lastige zaterdag in de Ardennen

De Baloise Belgium Tour is maandag voorgesteld aan het grote publiek. De Ronde van België bestaat ook dit jaar uit vijf ritten en de traditionele gaststeden zijn ook dit jaar weer van de partij.

Beginnen doen de renners in Buggenhout. Op de tweede dag gaat het peloton richting de zee, terwijl er op de derde dag een korte tijdrit in Bornem op het programma staat. Op zaterdag wacht de koninginnenrit in de Ardennen met onder meer de Muur van Hoei (1300m à 9,8%), de Côte d' Ereffe (2200m à 5,9 %) en de Côte Chemin du Comte (2700m à 5,1 %).

Zondag volgt de traditionele slotrit naar Tongeren. Op dinsdag 22 mei is er de ploegenpresentatie. De Ronde van België gaat op zoek naar een opvolger voor Jens Keukeleire.

"De lengte van de etappes is bewust ingekort", aldus Nick Van den Bosch van organisator Golazo. "Kortere ritten staan garant voor een aantrekkelijkere koers. We zorgen ook zoveel mogelijk voor enkele plaatselijke rondes aan de start en de finish om het voor de fans langs de kant attractiever te maken."

De vijf ritten in de Ronde van België

  • Woensdag 23 mei: Buggenhout - Buggenhout (179 km)
  • Donderdag 24 mei: Lochristi - Knokke-Heist (162 km)
  • Vrijdag 25 mei: Individuele tijdrit Bornem - Bornem (10,6 km)
  • Zaterdag 26 mei: Wanze - Wanze (151,5 km)
  • Zondag 27 mei: Landen - Tongeren (158 km)

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.