Theuns komt terug op vertrek bij Trek-Segafredo: "Met Jasper Stuyven klikte het, maar met anderen had ik dat minder"

Redactie
| 1164 reacties
Theuns komt terug op vertrek bij Trek-Segafredo: "Met Jasper Stuyven klikte het, maar met anderen had ik dat minder"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Edward Theuns maakte tijdens de winter de overstap van Trek-Segafredo naar Team Sunweb. Daar krijgt hij meer zijn eigen kans in het voorjaar én zal hij dus minder inspanningen voor andere kopmannen moeten leveren.

Bij Sunweb was er nog geen kopman voor het voorjaar. En dus was na eerdere interesse de keuze snel gemaakt voor Theuns. "A perfect match, heet dat dan", zegt Theuns in Het Nieuwsblad. "Met Degenkolb en Stuyven bij Trek zat ik een beetje vast. Ik heb ook nog niet het palmares om te zeggen: John, rijd eens voor mij. Hier is wel ruimte. Søren Kragh Andersen is een super­talent, maar nog zeer jong. We zijn hetzelfde type. We zullen goed kunnen samenwerken."

"Deze week in Oman zal ik mij honderd procent inzetten voor hem. Hij zal dan in de Omloop Het Nieuwsblad iets terugdoen voor mij. Als ik hem nu help, moet ik nadien niet op mijn hoede zijn dat hij mij iets zal lappen wanneer het mijn beurt is. In andere ploegen heb ik het gevoel dat er meer concurrentie is dan dat er wordt samengewerkt."

"Een kopman mag zelfzuchtig zijn"

Bij Trek-Segafredo heeft Theuns het anders meegemaakt. "Soms wel. Andere renners hadden andere principes dan ik. Maar bij Jasper was dat zeker niet. Jasper en ik hebben dezelfde persoonlijkheid. Het klikte prima. We wisten wat we aan elkaar hadden. Met anderen had ik dat iets minder", doelt Theuns op Degenkolb.

De Duitse ex-winnaar van Parijs-Roubaix is op dat vlak soms wat zelfzuchtig. "Een kopman mag zelfzuchtig zijn. Maar als team moet je in de eerste plaats proberen elkaar naar een hoger niveau te stuwen, niet elkaar voor de voeten te rijden", besluit de Oost-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties