Wielrennen

Vriendin Lien Crapoen kwam, maar hij vertrok: "Misschien vonden ze mij bij Trek-Segafredo niet belangrijk genoeg"

Vriendin Lien Crapoen kwam, maar hij vertrok: "Misschien vonden ze mij bij Trek-Segafredo niet belangrijk genoeg"

Eén van de meeste verrassende Belgische wielertransfers was die van Gentenaar Edward Theuns. Hij verlengde zijn contract bij Trek-Segafredo niet, maar koos voor een avontuur bij Team Sunweb.

Zijn vriendin Lien Crapoen kreeg dan weer een job bij de vorige werkgever van Theuns. Had zijn vertrek daar iets mee te maken? "Zeker niet. Ik was er zeer tevreden", vertelt Theuns in gesprek met Het Nieuwsblad. "Na de voorjaarsklassiekers was ik ook van plan mijn aflopend contract te verlengen. Maar tijdens de onderhandelingen in mei kreeg ik niet het gevoel dat ze mij per se wilden houden."

Weinig moeite van Trek

Aan interesse was er geen gebrek voor de Belgische sprinter. "Andere ploegen waren gemotiveerder om mij aan te trekken, deden meer moeite dan ploegmanager Luca Guercilena deed om mij te behouden. Een beetje vreemd."

"Ondanks dat 2017 na die zware rugblessure mijn comebackjaar was, werd ik onverhoopt achtste in Parijs-Roubaix en won ik met etappes in de BinckBank Tour en Turkije twee WorldTour-koersen. Ze moeten gedacht hebben: we hebben genoeg renners van zijn type. Of ze vonden mij niet belangrijk genoeg", aldus Theuns.

Reacties 0 reacties

Tags : Edward Theuns

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.