Lotto Soudal-ploegleider wil in Omloop andere renners zien opstaan na vertrek van Roelandts: "We moéten meedoen"

Redactie
| 608 reacties
Lotto Soudal-ploegleider wil in Omloop andere renners zien opstaan na vertrek van Roelandts: "We moéten meedoen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de Belgische Lotto-ploeg is het al sinds 2002 geleden dat het nog eens een winnaar kon afleveren in het Belgische openingsweekend. Toen was het Peter Van Petegem die de Omloop won. Kan het dit jaar nog eens?

Ploegleider Bart Leysen start met vertrouwen aan het nieuwe seizoen. "Het is de laatste jaren niet meegevallen", zegt Leysen bij Sporza. "Maar dit jaar heb ik er veel meer vertrouwen in. Ik zeg niet dat we zullen winnen, maar we móéten meedoen. door omstandigheden zijn we Jürgen Roelandts kwijtgespeeld, maar we hebben genoeg anderen die goed zijn."

Sterke ploeg

"Jasper De Buyst heeft een stap hogerop gezet, Tiesj Benoot is een jaartje ouder, Jens Debusschere wil zich tonen na de pech van vorig jaar en Tim Wellens komt er nu ook bij voor de Omloop. Dat moet een sterke ploeg worden", weet Leysen.

"Tiesj is zeker in orde. Hij heeft ook niet zoveel koersritme nodig om goed te zijn" - Bart Leysen

Benoot toonde al in San Juan dat hij goed is. "Tiesj is zeker in orde. Hij heeft ook niet zoveel koersritme nodig om goed te zijn. Het nieuwe parcours is ook in zijn voordeel. Hij heeft er alle baat bij dat het een harde koers is. Jens heeft zich vorig voorjaar niet kunnen tonen, maar wil er nu zeker staan. Je weet het nooit met hem. Hij heeft de capaciteiten om er te geraken. Als alles goed blijft verlopen, komt dat goed."

"De Buyst heeft dan weer enorm veel progressie gemaakt. Hij heeft er veel vertrouwen bijgekregen door zijn seizoen zo sterk te eindigen. Hij is ook geslepen, dus die koersen zullen hem wel liggen", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties