Quick-Step-Belg blijft sterk presteren en staat 5e in Oman: "Met vertrouwen naar volgende ritten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quick-Step-Belg blijft sterk presteren en staat 5e in Oman: "Met vertrouwen naar volgende ritten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) schoot raak in de derde etappe van de Ronde van Oman, maar er was nog een Belg die als 8e in de top 10 eindigde. Dankzij zijn sterke prestatie schuift Dries Devenyns op naar de 5e plek in het algemene klassement.

Devenyns kon de aanval van Van Avermaet niet beantwoorden en werd enkele seconden later 8e. "Het was een goede dag vandaag. Lang, maar niet te snel", zei Devenyns na afloop bij zijn team. "Hoewel de finale vrij zwaar was. Sommige renners sukkelden wat met de hitte, maar ik denk dat ik er beter mee om kan dan de gemiddelde renner."

Aanval Van Avermaet

Op het slotklimmetje was er weinig te doen aan zijn landgenoot Van Avermaet. "Alles zat nog samen toen we de aan de klim begonnen, maar toen maakte Greg Van Avermaet een eerste afscheiding door zijn aanval. Hij kreeg een gaatje en wij moesten enkele seconden toegeven."

"Ik werd uiteindelijk 8e en zo kon ik nog wat opschuiven in het algemene klassement, waardoor ik met nog meer vertrouwen uitkijk naar de volgende etappes", besluit Devenyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties