Van Avermaet bijna: "Ik dacht dat ik het wel kon halen"

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet bijna: "Ik dacht dat ik het wel kon halen"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet (BMC) had bijna zijn eerste zege van het seizoen te pakken in de Ronde van Oman. In een sprintje bergop was alleen Nathan Haas iets sneller dan de olympische kampioen.

"Ik kwam gewoon iets te vroeg op kop", bekende Van Avermaet na afloop in HLN. "De ploeg leverde voortreffelijk werk op de laatste klim van Al Jissah en zelf had ik er een goed gevoel. Bettiol nam in de selecte kopgroep de slotkilometer voor zijn rekening, waarna ik al snel vol in de wind kwam."

In de sprint ging Nathan Haas (Katusha-Alpecin) er nog net over. "Ik dacht dat ik het wel kon halen. Maar op 50 meter van de finish voelde ik Haas op rechts komen en drong het tot me door: dju, ik red het niet", aldus de BMC-renner.

Ereplaatsen

Al is één ding zeker: de conditie zit wel snor. "Ik overleefde Al Jissah met de betere klimmers. Dat betekent dat de conditie er is. Ik heb in het verleden leren leven met ereplaatsen", lacht Van Avermaet. "Het komt er enkel nog op aan om ze om te zetten in een overwinning. Groot is dat verschil niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties