Bij ploeg van Nick Nuyens mag ex-renner Lotto vol voor eigen rekening rijden: "Kan nu zelf proberen te winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3488 reacties
Bij ploeg van Nick Nuyens mag ex-renner Lotto vol voor eigen rekening rijden: "Kan nu zelf proberen te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wordt 2018 hét jaar van Sean De Bie? De 26-jarige Belg hoopt alvast van wel. Bij Veranda's Willems-Crelan krijgt hij carte blanche en mag hij volledig zijn eigen ding doen. Scoren in het voorjaar is het grote doel.

Bij Lotto Soudal liet hij de voorbije jaren al mooie dingen zien, maar kopman was hij natuurlijk niet bij de Belgische WorldTourformatie. Bij de ploeg van Nick Nuyens liggen de kaarten anders: "Als renner wil je toch finales rijden om ervaring op te doen. Nick zei me dat ik een renner ben die het kan afmaken en dat ik zoiets niet mag verleren. Dan is het heel leuk als je ook meteen kunt scoren in de Ster van Bessèges. Op die manier krijg je van iedereen binnen het team heel veel vertrouwen", luidt het bij Sporza.

Verrassen in voorjaar

Met Stijn Devolder, Zico Waeytens en Wout van Aert aan zijn zijde moet De Bie zeker eens kunnen uitpakken in de klassiekers: "De bedoeling is om met zoveel mogelijk mannen in de finale te geraken. Uiteraard gaat dat niet altijd met drie of vier man lukken, maar in het Vlaamse werk kan veel en wie weet kunnen we eens voor de verrassing zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties