Straffe carrièrewending voor Tom Boonen? Rivaal van Quick-Step wil hem binnenhalen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Straffe carrièrewending voor Tom Boonen? Rivaal van Quick-Step wil hem binnenhalen
Foto: © photonews

Tom Boonen en Quick-Step, een band die niet stuk te krijgen is. Maar wat als de 'Bom van Balen' straks aan de slag gaat bij Lotto-Soudal? Die andere Belgische WorldTourformatie wil de pupil van Patrick Lefevere maar wat graag strikken voor een publicitaire en sportieve rol.

Het zou een opmerkelijke carrièremove zijn voor de intussen 37-jarige Boonen, die vorig seizoen afscheid nam van de wielersport en dat nota bene in 'zijn' Parijs-Roubaix.

Volgens Het Nieuwsblad zien ze het bij Lotto helemaal zitten en daar is een goeie reden voor: CEO van de ploeg Paul De Geyter heeft een stevige band met Boonen. Hij was immers jarenlang de zaakwaarnemer van de gewezen kopman van Quick-Step.

Wegkapitein

Als het van De Geyter afhangt, krijgt Tom Boonen een zo breed mogelijke functie bij de roodhemden. "Tom is en blijft een persoonlijkheid. Hij kan op alle domeinen een waardevolle rol spelen, ook op sportief vlak. Liefst van al had ik hem als wegkapitein naar de ploeg gehaald, maar dat is helaas niet mogelijk. Ik wil hem nu heel graag inschakelen in onze werking."

Al heeft de voormalige klassieke klepper ook nog andere doelen: "Tom wil ook zeker zijn plannen in de autosport realiseren. Het wordt hoe dan ook aftasten in welke mate die extra functie in zijn agenda past", besluit De Geyter.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties