Van Avermaet bezorgd: "Het draait niet alleen om mij hé, er belanden in één klap 80 mensen op straat"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Van Avermaet bezorgd: "Het draait niet alleen om mij hé, er belanden in één klap 80 mensen op straat"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een beetje pech is het straks einde verhaal voor BMC. De succesvolle WorldTourformatie moet in principe op zoek naar nieuwe sponsors en dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor Greg Van Avermaet, die mogelijk andere oorden zal moeten opzoeken. En ja, die perikelen houden hem wel bezig.

"Ik probeer het zo goed mogelijk van mij af te zetten, maar er wordt intern uiteraard wel over gesproken. Dat is ook volledig normaal. Hopelijk wordt snel duidelijk welke richting het uitgaat. Het draait hier niet allemaal en alleen om mij, hé. Als het team wordt opgedoekt, belanden in één klap tachtig mensen op straat", laat Van Avermaet (32) optekenen in HLN.

In rook opgaan

Van Avermaet mag er niet aan denken: "Ik zou het hee spijtig vinden, ook voor Andy Riihs. Hij stond in 2007 aan de wieg van deze ploeg en stak er al die jaren hart en ziel in. Dat dreigt nu zomaar in rook op te gaan. Uiteraard is een sponsorschap niet voor eeuwig en altijd, op een dag eindigt dat, maar dan hoop je wel dat er opvolgers gevonden worden."

De winnaar van de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix beseft dat het een moeilijk verhaal wordt: "Van BMC zal het niet keer komen en dus zijn er nieuwe sponsors nodig. Een andere mogelijkheid is dat andere huidige sponsors voor een grotere inbrengen zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties